Fysiofitness2022-05-18T06:45:17+00:00

Fysiofitness

Fysiofitness is een vorm van inspanning onder begeleiding van een fysiotherapeut waarbij het trainingsschema zodanig is opgesteld dat u ondanks uw beperkingen tóch kunt sporten. Ook kunt u Fysiofitness als aanvulling op uw behandeling of revalidatie zien.

Fysiofitness2021-05-04T11:36:11+00:00

Fysiofitness richt zich op het verhelpen van specifieke klachten en het beter functioneren met een bepaalde aandoening.

Er wordt altijd gewerkt met een trainingsprogramma dat inspeelt op het individuele klachtenpatroon. Fysiofitness is een succesvolle behandelmethode bij diverse aandoeningen van het cardiovasculaire systeem en het bewegingsapparaat.

Fysiofitness is geschikt voor mensen met een (tijdelijke) lagere belastbaarheid.

Fysiofitness 65+2021-05-04T11:36:42+00:00

De Fysiofitness is ook uitermate geschikt voor ouderen.

Niveau en intensiteit kunnen worden aangepast waardoor iedereen aan de hand van een persoonlijk trainingsschema kan fitnessen. Cardiofitness voor ouderen is dé manier om de conditie op peil te houden.

Deskundige begeleiding2021-05-04T11:36:59+00:00

Om een optimaal effect te bereiken wordt er getraind in kleine, vaste groepen. Elke groep heeft zijn eigen fysiotherapeut. Hierdoor is er sprake van kwalitatief voldoende individuele aandacht en het overzicht door de fysiotherapeut blijft gewaarborgd. Op deze manier kunt u veilig trainen en desgewenst de hulp van de fysiotherapeut in roepen. Ook zorgt de fysiotherapeut er voor dat uw individuele programma op tijd wordt aangepast, zodat u effectief blijft trainen.

Trainen en het effect van de training2021-05-04T11:37:42+00:00

Trainen
De trainingsperiode duurt minimaal drie maanden. Gedurende deze drie maanden past de fysiotherapeut het trainingsschema aan; u wordt immers sterker en fitter. Na drie maanden krijgt u een hertest. Hierbij worden alle metingen die bij de intake gedaan zijn herhaald. Zo kunt u zien wat uw vorderingen zijn.

Effect van de training
Door middel van training de conditie/belastbaarheid vergroten (zowel de algehele conditie als het klachtengebied). Hierdoor ontstaat een beter evenwicht tussen belasting (wat uw lichaam doet) en belastbaarheid (wat uw lichaam aan kan).

Tarieven en inschrijven2022-05-18T06:44:41+00:00

Intake Fysiofitness (10 minuten) incl. 6% BTW contant/bank/giro: € 11,-
Zitting Fysiofitness (60 minuten) incl. 6% BTW contant/bank/giro: € 9,-

Gaat u na fysiotherapie aan fysiofitness beginnen dan is een intake niet nodig.

Afspraak formulier
Contact formulier
Intake plannen

Beginnen met FysioFitness?

Voorafgaand aan de Fysiofitness krijgt u een intake. Deze bestaat uit een gesprek waarin de fysiotherapeut de doelstellingen van de Fysiofitness bespreekt. Ook wordt er geïnventariseerd hoe uw gezondheidstoestand is en of u beperkingen ervaart bij bepaalde bewegingen of activiteiten. Gaat u na een therapie over tot Fysiofitness dan is een intake niet noodzakelijk.

Intake plannen
Ga naar de bovenkant