Het team

Onze experts John van Kooi, Marianne Hartong en Pim van den Hoven zijn dagelijks in de fysiotherapie Praktijk Lopes Dias te vinden.

Alle medewerkers van de praktijk staan geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF en voldoen aan de laatste na- en bijscholingseisen.

Zij zijn alle drie bekend met aandoeningen conform de diagnose codelijst.

Even voorstellen
Afspraak formulier
Contact formulier

Voorstellen

John van Kooi
John van KooiPraktijkhouder, Algemeen Fysiotherapeut, McKenzie, Fysiofitness
John is sinds 1989 werkzaam in Hilversum-Noord. In 2002 is hij zijn eigen praktijk begonnen onder de naam Fysiotherapie John van Kooi. De praktijk is met het verbouwen van het Vierkerkenhuis naar Woon-, dienstencentrum Lopes Dias intern verhuist en veranderd in de naam Fysiotherapie Lopes Dias.

Voor John staat in het vak het menselijk contact voorop. Hij is McKenzie geschoold, wat inhoudt dat zelfmanagement voor de patiënt centraal staat.

Verder heeft hij een zeer goede relatie opgebouwd met Hilverzorg en Hilverzorg Thuiszorg.

Marianne Hartong
Marianne HartongAlgemeen Fysiotherapeut, Oedeemtherapeut, COPD / COVID 19 therapie, Fysiofitness, Medical Taping
Marianne is sinds 1999 fysiotherapeut en werkzaam bij John van Kooi. Als fysiotherapeut ben je specialist van het bewegen en beheers je het orthopedisch behandelen en het revalidatieproces begeleiden van je patiënt.

Marianne heeft diverse nascholingen gevolgd met name in de pre- en postnatale gezondheidszorg, klachten rondom het bekken.

Zij heeft zich in 2009 zich gespecialiseerd in therapeutische manuele lymfedrainage en heeft sindsdien zich ook geschoold in de oncologische patiënt. Ook is zij bekwaam in Medical Taping.

Pim van den Hoven
Pim van den HovenAlgemeen fysiotherapeut, Geriatriefysiotherapeut (MSc.), Fysiofitness, Medical Taping
Pim is in 2009 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Na een korte periode werkzaam te zijn geweest in een zorginstelling, is hij eind 2009 in dienst gekomen bij John van Kooi.

Vanaf het begin heeft Pim affiniteit en inmiddels veel ervaring met ‘ouderenzorg’. Het begeleiden van ouderen na bijvoorbeeld een heup- of knieoperatie, een beroerte of bij pijnlijke gewrichten door artrose vindt hij erg dankbaar en uitdagend werk.

Deze ouderenzorg is vaak erg complex en wordt dikwijls onderschat. Om deze ouderenproblematiek nog beter te doorgronden en te behandelen heeft Pim een driejarige masteropleiding Geriatriefysiotherapie gevolgd en deze in 2017 succesvol afgerond. Pim vindt de balans tussen jong en oud in zijn werk erg plezierig.

Intake plannen

Beginnen met FysioFitness?

Voorafgaand aan de Fysiofitness krijgt u een intake. Deze bestaat uit een gesprek waarin de fysiotherapeut de doelstellingen van de Fysiofitness bespreekt. Ook wordt er geïnventariseerd hoe uw gezondheidstoestand is en of u beperkingen ervaart bij bepaalde bewegingen of activiteiten. Gaat u na een therapie over tot Fysiofitness dan is een intake niet noodzakelijk.

Intake plannen